4 redenen waarom je echt niet zonder videonieuwsbrief kan

4 redenen waarom je echt niet zonder videonieuwsbrief kan

Kan video-e-mailmarketing jouw imago en campagnesresultaten verbeteren? De meeste nieuwsbrieven richten zich op seizoensgebonden promoties, kortingen en giveaways, maar alleen verkopen is niet meer genoeg om klanten aan te trekken. Moderne marketeers weten dat alleen merken met een persoonlijkheid waarde voor de consument kunnen creëren. Een videonieuwsbrief is een geweldig hulpmiddel om echt contact met je doelgroep te krijgen en jouw individualiteit te tonen. Probeer het zelf ook eens – leer, vermaak en bouw relaties door het maken van inspirerende verhalen met behulp van video. 

Val op!

269 miljard e-mails worden er dagelijks verzonden in 2017 (Raicati Group). Tweehonderdnegenenzestigmiljard… Sommigen van dit enorme aantal zullen in jouw mailbox belanden maar zullen ze ook jouw aandacht grijpen?

Als je wil dat jouw nieuwsbrief wordt opgemerkt in een inbox die overladen is met aanbiedingen, geef dan video een kans. Het is de moeite waard om tijd te investeren aan het bekend worden met video en om te experimenteren met een type content die de aandacht trekt.

Video is de meest gebruikte soort content op het internet

Het gebruik van videomarketing stijgt elk jaar. Statistieken van unieke weergaven op YouTube en het percentage Google-zoekopdrachten voor video’s bewijzen dat het de meest gezochte content op internet is.

Video kan emoties en momenten weergeven die blijven hangen bij de kijker, daardoor creëert video een hogere betrokkenheid dan geschreven inhoud of statische grafieken.

Kijk maar eens naar de groeiende populariteit van Snapchat en het aantal video’s die verschijnen op Facebook. Volgens de statistieken van Facebook (Recode) werd er in 2016 meer dan 100 miljoen uur per dag aan video bekeken op Facebook!

Marketeers zijn zich bewust van deze voordelen van video en maken daarom steeds meer gebruik van video in hun marketingstrategie.

Voordelen van een videonieuwsbrief

De eerste 3 seconden bepalen of de ontvanger geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt. Kan video je helpen om de doorslag te geven?

  1. E-mails met daarin video ingesloten worden meer geopend en hebben hogere Click Through Rates
    E-mails met titels die woorden bevatten, zoals: “video” of “bekijk onze video”, hebben een grotere waarschijnlijkheid om geopend te worden. Video in e-mails, zelfs al is het een eenvoudige URL, worden doorgaans het meest aangeklikt en zijn doordoor een effectieve Call to Action.

  1. Video bouwt vertrouwen op en versterkt de brand’s voice

Met video kan je verhalen vertellen die blijven hangen en die bijdragen aan de brand recognition. Probeer video als content te gebruiken en overtuig je doelgroep om jouw verhaal of aanbod een kans te geven. Laat de persoonlijkheid van jouw merk zien op een intieme plek van jouw doelgroep – hun e-mailinbox.

  1. Multimedia stimuleert klanten om je website te bezoeken

Een interessante video zorgt er niet alleen voor dat een e-mail wordt geopend, maar ook dat de inhoud van de e-mail beter gelezen wordt. De traffic naar je website groeit, wat weer je SEO rang en verkoopresultaten verhoogt.

  1. Je e-mail kan viraal gaan!

Een videonieuwsbrief heeft een grotere kans om viral te gaan en zich te verspreiden over het internet. Het ervoor zorgen dat je lezers de inhoud van je nieuwsbrief delen op sociale media is een geweldige manier om nieuwe klanten te bereiken.

Het is ook altijd een goed idee om je lezers aan te moedigen om jouw content te delen door social media-knoppen in de e-mail toe te voegen.

Video in je nieuwbrief of een videonieuwsbrief

Okay je bent overtuigd, video is van grote meerwaarde voor jouw nieuwsbrief maar ga je dan video’s maken voor ín jouw nieuwsbrief of maak je een video ván jouw nieuwsbrief?

Een nadeel van videocontent in je nieuwsbrief plaatsen is dat je abonnees nog steeds de nieuwsbrief moeten openen om de video te zien. Het voordeel is dat die abonnees die de nieuwsbrief openen en je videocontent zien waarschijnlijk jouw nieuwsbrief beter waarderen. Maar de abonnees die jouw nieuwsbrief niet geopend hebben zien ook jouw videocontent niet. Dus hoe los je dat op?

Maak van je e-mailnieuwsbrief een videonieuwsbrief!

Door van de onderwerpen die je in je nieuwsbrief behandelt een video te maken en deze op social media te plaatsen weet je zeker dat je video, en dus de inhoud van je nieuwsbrief, gezien wordt. Wanneer je een video op Facebook plaatst verschijnt deze automatisch op de tijdlijn van je volgers. En het geeft je gelijk de kans om nieuwe klanten te bereiken doordat mensen je video kunnen liken en delen. Wil je het bereiken van nieuwe klanten een beetje helpen? Betaal dan om je video te sponsoren zodat deze ook op de tijdlijn verschijnt van mensen die je zelf kiest via doelgroepbepaling.

Zo maakt de Associatie Nederlandse Tandartsen hun videonieuwsbrief

Doe het allebei

Wil je het echt goed doen, zorg dan dat je tenminste 1 relevante video in elke nieuwsbrief hebt. En zorg daarbij ervoor dat er naast je e-mailnieuwsbrief ook een videonieuwsbrief maakt en verspreidt op je social media.

  –>  Wil je meer informatie over het professioneel laten maken van jouw videonieuwsbrief? Neem dan contact met mij op.  

Geen reactie's

Geef een reactie